vrijdag 20 maart 2015

nog heel druk

Zal even wat van me laten horen omdat ik gisteren een kaartje van Dora kreeg met de vraag hoe het hier ging. Nou eigenlijk kan ik wel zeggen dat ik het oude jaar slecht uit ben gegaan, maar ook weer in.
We willen heel graag veel, maar ik kom tijd en energie te kort.
De zorg omtrent mijn zoon is veel intensiever geworden vooral nadat we 14 dagen terug 's morgens een geluid hoorde wat niet normaal was. Ik ben gelijk bij mijn zoon gaan kijken en hij had het heel erg benauwd en alle slijm kwam uit zijn mond. Dit gelijk schoon gemaakt, maar zijn ademhaling was niet wat het moest zijn + dat hij zo slap als een vaatdoek was, dus de huisartspost gebeld (was 5.00 uur)  en daarop kreeg ik te horen dat ik direct 112 moest bellen en de ambulance onderweg was.
We gissen nu eigenlijk nog steeds wat het eigenlijk is geweest, want het kan een epelipsie aanval geweest zijn, maar ook de ligorthese omdat die veel te klein is en de houding dus niet goed is en ook omdat iedereen hier verkouden was kon hij natuurlijk ook ziek gaan worden. Dan heeft hij wel veel meer aanvallen, maar nooit zoals dit! De ambulance broerder kon eigenlijk niets meten behalve zijn temperatuur.
Zuurstof enz. lukte allen niet. Ook konden ze geen contact krijgen, dus moest ik zelf kijken of ik wel contact kon krijgen zodat ik wist dat hij wel bij was omdat hij eerst constant weg viel. Omdat hun eigenlijk niet wisten wat ze moesten lieten ze hem met een gerust hart bij me achter en als er wat was mocht ik rustig weer bellen. Hunnen gaven met wel het compliment dat ik precies wist wat ik deed en dat ik gewoon rustig bleef en dus beter voor hem kon zorgen dan hun. Die dag moest ik wel even bij de huisarts langs met hem om antibiotica te halen en verder viel hij in veel aanvallen en natuurlijk erg veel slapen. Moet toe geven dat vanaf dat moment de communicatie tussen mijn zoon en mij erg veranderd is en vind dit heel erg jammer en doe alle moeite om misschien toch weer op het oude terecht te kunnen komen? Hoop mijn oude zoon terug te krijgen, maar weet dat de kans klein is. Wel stop ik er alle energie in.
 Heb hem vanaf die dag niet meer op z'n ligorthese durven te leggen, dus dan maar los. Alleen is het probleem dat dit niet goed is voor z'n houding, dus gistermiddag kwamen ze om een nieuwe afdruk te maken en dan zien we wel wanneer er een nieuwe is omdat het ziekenfonds eerst goedkeuring moet geven.
Daarnaast kwam er ook geen schot in de zaak in het mogen bouwen van de aanpassing van het huis wat al jaren speelt totdat ik afgelopen vrijdag er zo zat van was dat ik de gemeente verteld heb dat ik mijn rechtsbijstandsverzekering maar eens ga in schakelen. Je raad het al, nml. nu willen ze dus weer overal naar gaan kijken, maar wel over de rug van ons, want in die meer dan 10 jaar had alles al lang geregeld kunnen zijn,  maar nu moet het nu nog komen en moeten we zelf mee gaan betalen voor jaren. (weet nog niet hoe, maar voel me behoorlijk genaaid, want voor 2015 hoefde dit nml. niet) (mijn ouders hadden ons financieel willen gaan helpen, maar jammer genoeg is deze mogelijkheid weg gevallen, dus we moeten maar kijken wat we kunnen, vandaar dat ik hoop dat er juridisch nog wat geregeld kan worden zodat het bedrag lager kan worden of nog beter helemaal niet, want als het voor 2015 klaar was geweest, had dit alles niet gehoeven)
Ook zijn de oude tekeningen afgekeurd, dus alles moest weer aangepast worden en moet ik gaan orientieren naar mogelijkheden, dus kwam er gistermorgen iemand voor bv. een tillift en douchebrancard en de bouwtekening die we graag zo willen indienen.
Volgende week komt hier een juridisch adviseur met ons mee kijken wat mogelijk is.
Dus eigenlijk ben ik nog heel veel aan het regelen omtrent mijn moeder, zoon enz.
Heb in de tussentijd even zitten kleuren, maar lukt echter nog steeds niet  en ben ik wel wat aan het knooien geweest met afbeeldingen die nog gekleurd lagen, maar het wil gewoon niet vlotten.
Ik wil meer, maar er komt weinig uit mijn handen omdat de laatste tijd de zorg veel intensiever is geworden en er behoorlijk veel geregeld moet worden.
Daarnaast kan ik op dit moment de energie niet vinden om te knutselen als ik even de handen vrij heb.
We komen wel weer terug, maar kan nog niet beloven wanneer en zeker is dat het wel veel rustiger gaat worden op mijn blog dan voorheen, want de zorg wordt steeds zwaarder.

Lieve groetjes Jolanda

38 opmerkingen:

 1. Pff Jolanda..
  Ik heb er geen woorden voor.
  Ik wens je heel veel sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahh wat een grote zorgen heb je Jolanda.. Ik begrijp helemaal dat je dan geen tijd en energie overhoudt om te freubelen of te bloggen. Het belangrijkste nu , is dat je genoeg energie hebt om voor je gezinnetje te zorgen.
  Heel veel sterkte toegewenst!

  Lieve groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heftig allemaal Jolanda. Heel veel sterkte!
  Liefs, Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt wel erg heftig, Jolanda! Ik kan me voorstellen dat er op knutselgebied niet veel uit je handen komt. Je hebt wel wat anders aan je hoofd. Ik wens je veel kracht en energie om deze tijd door te komen. Ook die strijd met de gemeente kost wel veel energie.
  Sterkte!
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow Jolanda heel veel sterkte gewenst, het zit je niet mee!
  Groetjes Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel sterkte Jolande. Als je in die handen valt, vrees ik het ergste voor je meid. Het enige dat je kan doen : vechten. Voor je rechten. heel veel sterkte. gr leny w

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is heftig Jolanda,heel veel sterkte de komende tijd en hoop je snel weer te zien op je blog.Lieve groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een zorgen Jolanda, kan je alleen maar heel veel sterkte wensen en hoop dat er eindelijk medewerking komt en de verbouwing kan beginnen zodat de zorgtaak wat lichter wordt.

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat naar allemaal Jolanda,
  Ik hoop voor jullie dat het nu allemaal eens goed afloopt.
  En ik hoop voor jullie en jullie zoon dat het weer wat beter met hem zal gaan.
  Heel veel liefs voor jullie allemaal.
  Groetjes Ria (Ik mis jou en je kaartjes wel hoor)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje wat heftig allemaal. Ik hoop dat je zoon snel een nieuwe zit en lig orthese krijgt, en de aanpassingen komen die nodig zijn om jou en je zoon te ontlasten in zijn dagelijke zorg kan mij voorstellen dat je niet aan kaarten maken toe komt.
  sterkte met alles.
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb zóveel bewondering voor jou!! Je bent een topmoeder, een topvrouw en een topdochter! Veel sterkte en we vergeten je niet hoor!
  Liefs,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een hoop narigheid er lijkt geen eind aan te komen ik bewonder je en wens je heel veel sterkte lieve groetjes maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje, Jolanda, wat een verhaal.
  Het zit allemaal niet mee.
  Sterkte hoor , ik hoop dat je het je allemaal lukt!!
  Succes.

  Groetjes Giny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Jolanda,
  Ik moest gisteren zomaar aan je denken...hoe zou het met Jolanda zijn.
  Maar wat een verhaal heb ik net van je gelezen.....het zit je echt niet mee he!
  Heel veel sterkte en kracht wens ik je toe.
  Groetjes Diny.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heftig verhaal, Jolanda.
  Kan je alleen maar heel veel sterkte en kracht toewensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een grote zorgen allemaal Jolanda! Ik wens je heel veel sterkte met het verzorgen van je zoon en de rest. Ook hoop ik dat de verbouwing snel kan beginnen en er financieel wat geholpen wordt.
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heftig en heel vervelend allemaal. Heel veel positieve energie en sterkte gewenst!
  Groetjea, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat een zorg draag jij, ik wens jullie veel sterkte en doe het in godsnaam zelf ook wat rustig aan, even aan jezelf denken moet je echt doen, want dit hou je anders niet vol hoor
  veel sterkte met alles
  groetjes Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik wens je heel veel sterkte Jolanda en duim dat alles goed komt.

  Groetjes,
  Nans

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Jolanda,

  Wat vervelend allemaal.Hopelijk komt er nu wat schot in de zaak.Heel veel sterkte met alles.

  Groetjes,Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zoals vele hierboven al schrijven we zijn je niet vergeten Jolanda, ik denk nog geregeld aan je omdat het zo rustig is....ieder huisje heeft zijn kruisje maar dat van jullie is wel groot en zwaar. Ik heb diepe bewondering voor de wijze waar je hier mee omgaat.
  Sterkte met alles

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een verdrietig verhaal Jolanda, hoop dat je het allemaal goed voor elkaar gaat krijgen en dat de rust weer een beetje terugkeert als alles geregeld is.
  Heel veel sterkte met alles.

  groetjes Henriëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Pfff wat een verhaal.
  Heel veel sterkte.
  Liefs Jackelien

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Pfff wat een verhaal.
  Heel veel sterkte.
  Liefs Jackelien

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi jolanda, wat maak je toch mee allemaal....alleen maar verdriet...ik hoop echt dat er snel een betere tijd voot je aanbreekt, ik wens je alle liefde en sterkte toe.

  liefs en groetjes van Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 26. zo meid je hebt heel wat voor je kiezen gehad dus hoop dat het gaat lukken met je zoon wat comunicatie betreft en de verbouwings plannen het is logish dat je geen puf hebt voor het freubelen komt vanzelf wel weer

  lieve gr en sterkte de komende tijd roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een verdrietig verhaal.
  Heel veel sterkte hoor!
  Groetjes,Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jemig Jolanda, wat hebben jullie het zwaar!....
  Ik hoop dat er snel betere tijden aanbreken voor je. Heel veel sterkte iig!
  (ik weet zelf sinds december dat ik ziek ben, maar ga je daar nu niet mee lastig vallen)

  groetjes,Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jolanda....
   wat een verhaal meissie...Ik heb echt met je te doen....wat een sterke vrouw ben je omtrent de verzorging van je zoon...daar heb ik echt bewondering voor....en wat een lakse bureaucratie is er toch...om zo een vergunning te weigeren dat de verzorging gemakkelijker kan....en zeker nu omdat de kosten allemaal zelf opgehoest moet worden...
   Ik wens je heel veel kracht en sterkte toe met alles....bedankt dat je dit met ons wil delen en hopelijk heb je de volgende keer een beter berichtjes

   Sterkte meissie...

   groetjes
   Rosina

   Verwijderen
 30. Hoi Jolanda,wat zit het jullie toch tegen.Had nog een paar keer aan je gedacht van hoe zal het gaan met Jolanda.Maar gelukkig nu een bericht van jou.Maar het is niet niks wat jullie allemaal moeten mee maken.Wens je heel veel sterkte en hoop dat het ook weer de betere kant op gaat bij jullie.groetjes Margo.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Jolanda,
  wat een moeilijke tijd hebben jullie nu zeg ! Ik hoop dat alles snel wat beter met jullie gaat en dat in ieder geval de gemeente zijn plicht doet. Succes met alles,
  groetjes van Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoi Jolanda,

  Pfff, wat een verhaal, zeg. Wens je nog heel veel beterschap voor je zoon. Ben blij om een berichtje van jouw te krijgen. Denk aan jullie. Veel sterkte. Hopelijk komt alles terug in orde.

  grtjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoi Jolanda
  Pfff wat een verhaal. Heel veel sterkte. Denk aan jullie.
  grtjs Lisbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hallo Jolanda ,

  Wat lees ik nu , wooow wat erg vervelend voor je zeg .
  Drama lijkt het wel al met al , die bureaucratie ook ggrrrrr....
  Nou ik werk voor thuiszorg en verbaas me ok vaak over ditte
  Nieuwe petten nieuwe wetten steeds , lijkt wel een doolhof de zorg !!!

  Wens je hier erg veel sterkte met alles toe hoor,
  en volhouden hoor , lieve groetjes van Epie xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hoi Jolanda,

  tjee, wat een verhaal. wat erg daar je hier allemaal tegen aan loopt. en wat er met je zoon gebeurt.
  sorry dat ik dit bericht nu pas lees, ik heb dit bericht nooit gezien. komt omdat ik geen onbeperkt internet heb en telkens moet schipperen hoe de internet te kunnen gebruiken. en ik dacht even aan je.
  sterkte, en fijn dat je mijn kaart hebt ontvangen.

  groetjes Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 36. I see this post was written exactly one year ago. I was wondering if everything has gone well with Lending from Discover. Have you had any financial problems? Any positive lenders offer you a loan? I believe Pedro Jerome and his loan company whom I have been working with to finance my business, have you had any financial issues trying to get a loan or get a flexible loan Repayment? Then Pedro and his loan company would appreciate these issues of loans either individual loans or corporate loans, So I want to say thank you Pedro Jerome and his loan company in advance for granting me a loan with a 2% rate. Contact Pedro Jerome and his loan company on Email: pedroloanss@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Heel erg lief dat je de moeite hebt genomen om langs te komen en een berichtje hebt achter gelaten.
Ik lees ze altijd met plezier.
Dank je wel hiervoor.
Lieve groetjes Jolanda