woensdag 14 januari 2015

update

Ten eerste iedereen heel erg bedankt voor het medeleven.
Degene die een kaartje hebben gestuurd ook heel erg bedankt.
Als jullie het niet erg vinden gaan deze kaartjes naar mijn moeder heen omdat ze alle kaartjes bewaard in 1 map en ze vond het ook heel erg leuk als ze die van mij ook mocht hebben.
Hier staan ze nu nog op de kast en zullen ook nog wel een poosje blijven staan!

Op mijn blog blijft het waarschijnlijk nog wel een poosje stil.
Heb toen ik hoorde dat mijn vader ziek was, gelijk zoiets gehad van ik leef voor mijn  gezin en blog, maar op dat moment stortte mijn wereld eigenlijk zo in dat ik dus ook tegen mijn vader zei dat ik ermee wou stoppen.
Waarop hij zoiets had van je moet hier echt mee verder gaan, want hij wist hoe zo´n grote ontspanning het voor mij was. Dit heb ik beloofd om te doen, maar op dit moment wil me niets van de hand.
Heb vorige week even geprobeert te kleuren, maar dit was echter een drama.
Mijn kleurwerk is al nooit wat het wezen moet en velen zijn beter. -nu was het echt troep!

Ben nog heel veel aan het regelen omdat mijn vader een eigen bedrijfje had. E nu alles stopt.
Daarnaast ondersteun ik mijn moeder en moet mijn gezin opvangen, want ook de kinderen hebben een beste klap meegekregen. Zelf moet ik sterk zijn voor de buitenwereld, maar de werkelijkheid is toch echter anders, vooral als ik alleen ben. (met mijn zoon natuurlijk)
Weet dat mijn vader wou dat we de draad gelijk zouden oppakken en hoefden niet te treuren, maar ik kan het nog niet. Het zal vast wel weer komen.
Hopen dat we nog jaren van mijn moeder mogen genieten, want als die weg valt heb ik niets meer.
We wonen dichtbij elkaar en stonden dus ook dag en nacht voor elkaar klaar vooral vanwege onze gehandicapte zoon.
Mijn vader is gecremeerd en je kunt dus ook nergens naar toe.
Hier staat een foto op de kast. Begin volgende maand komt mijn assierraad en wie weet gaat me die de kracht geven.
Wat kan het leven veranderen!
Natuurlijk hebben we geen oud en nieuw gevierd. daarnaast was mijn zoon (gehandicapt) afgelopen weekend jarig, maar kon de moed niet opbrengen om dit te vieren zoals anders. Nu is over iets meer dan een  week mijn dochter jarig en als ik eerlijk ben zie ik al weer behoorlijk tegen deze dag op, maar zal het wel moeten vieren voor haar. Daarnaast kwamen mijn ouders min. 1x per week hier eten. Nu komt mijn moeder wel, maar het is heel anders. Omdat mijn vader tuinman was kwam hij altijd met slecht weer hier koffie drinken en dan paste hij op mijn gehandicapte zoon zodat ik hem niet met slecht weer mee hoefde te nemen om de andere kinderen van en naar school te brengen. Nu is het de laatste tijd slecht weer, maar er komt niemand. Daarnaast ben ik nu nog meer een huismus dan voorheen omdat je sterk hoort te zijn voor de buitenwereld, maar heb hier niet altijd de moed voor, dus dan blijf je gewoon op je eigen.


Voor de  mensen die jarig zijn geweest en binnenkort jarig zijn, ik maak het in de toekomst goed met jullie, maar op dit moment lukt het me nog even niet.
Heb jullie beloofd dat een ieder een kaartje terug zou krijgen met haar verjaardag en die belofte heb ik op dit moment niet waargemaakt, maar jullie houden wat tegoed van mij! (wat in het vat zit verzuurd niet zegt men)
Heb gezien dat er volgers weg zijn gegaan, maar moet eerlijk zijn dat ik me hier op dit moment niet druk over ga maken.51 opmerkingen:

 1. Het valt allemaal niet mee, Jolanda. Neem de tijd die je nodig hebt.
  Heel veel sterkte gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jolanda
  Wat fijn om weer iets van je te horen.
  Doe maar rustig aan,jullie hebben heel wat te verwerken.
  Probeer wel af en toe een beetje te freubelen,het maakt niet uit of het wel of niet lukt.
  Ik wens jullie heel veel sterkte.
  Liefs Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jolanda,

  Het valt niet mee. Best moeilijk, neem de nodige tijd, je hebt heel wat te verwerken. Freubel af en toe en denk dan aan de mooie momenten die jullie samen hebben gehad. Dat zijn fijne herinneringen om te koesteren. Veel sterkte.............

  grtjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De tijd dat je er wel wat uit je handen gaat komen komt er vast wel weer aan. Het duurt meestal een poosje voordat je met een verlies om kunt gaan. Gelukkig heb je de herinnering. Ik wens je veel sterkte.
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach meisje het heeft tijd nodig om dit te verwerken, rustig aan en wens jullie heel veel sterkte.
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje Jolanda wat een droevig bericht, Zoals je misschien weet ben ik er zelf ook een paar maanden tussen uit geweest omdat het bloggen te veel werd. En ik niets kon maken. Maar nu lees ik dit, Wat vreselijk van je vader, nog gecondoleerd meid. En natuurlijk staat je hoofd nu naar andere dingen. Neem alle tijd die je nodig hebt, en maar je niet druk om kaartjes die verstuurd zouden moeten worden. Dat jij weer alles rustig krijgt en een plekje kan geven is veel belangrijker, En wij................... Leven met je mee en zijn er gewoon weer als je terug komt. Heel veel sterkte en liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel veel sterkte, neem je tijd want dat is gewoon nodig in dit soort situaties.
  Groetjes Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoiets heeft tijd nodig Jolanda en die moet je er ook gewoon voor nemen en niet proberen flinker te zijn dan dat je je voelt. Het is op dit moment nog ver weg maar "tijd heelt alle wonden" is echt waar! Ik kan er over meepraten want mijn moeder was 52 en mijn vader 60 toen ze na een verloren strijd overleden. Nu denk ik met heel veel plezier aan alle leuke dingen terug, die kan niemand je ooit afnemen dus geniet van je gezin, verwen je moedertje en probeer de freubeldraad waar je zo veel plezier en ontspanning in vond langzaam weer op te pakken en dan gaat er ook voor jou weer een heel klein zonnetje schijnen!!

  Liefs, xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Jolanda,
  neem gerust de tijd die je nodig hebt om te rouwen, je echte trouwe volgers blijven wel wachten hoor ! Dat je geen kaartje hebt teruggestuurd zal voor de meesten ook wel te begrijpen zijn. Ik begrijp heel goed dat het gemis groot is, heb het aan den lijve ondervonden toen mijn partner stierf en ook toen mijn vader stierf en het duurt even voor je weer je weg hebt gevonden. Ik wens je heel veel sterkte en hoop in de toekomst weer je creaties te mogen bewonderen,
  liefs en groetjes van Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi Jolanda. Ik sluit me volledig aan bij diegenen, die je al een hart onder de riem probeerden te steken. Toen mijn Moeder overleed, heb ik iedere dag een moment genomen om haar wat te schrijven. Doe het gewoon in Word. Ik haalde dan alleen de leuke dingen op die we altijd deden. Dat gaf mij veel kracht. Het was natuurlijk een heel andere situatie, omdat mijn Moeder bijna 92 was. Maar ..... ik mis haar nog iedere dag. Ik heb naast mijn stoel een foto hangen en regelmatig praat ik tegen haar over ditjes en datjes. Dan ben ik dat kwijt. Helaas krijg je nooit meer antwoord. Probeer het. Maak er desnoods een verhalenboekje van voor je kinderen voor later.
  Verder wens ik je heel veel sterkte en we hopen allemaal dat we straks weer mooie kaarten van je mogen bewonderen.
  groetjes van leny w

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Jolanda
  Ik lees net je verhaal en ik leef heel erg met je mee.
  Ik wens je heeel veel sterkte toe voor jou en je familie

  gr jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wil je heel veel sterkte wensen en neem de tijd om alles een plekje te geven.

  Liefs, Sjanie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Jolanda,
  mooi dat je zo eerlijk en recht uit je hart schrijft.
  Neem vooral de tijd. Het is allemaal zo begrijpelijk. Niemand verwacht dat je op dit moment weer enthousiast aan het knutselen en bloggen bent.
  Heel veel sterkte met alles en ik weet zeker dat er heel veel mensen uit Blogland aan je denken.
  Liefs,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Jolanda, wens je heel veel sterkte. Maak je niet druk of dit bloggen. Dat komt weer wel als je er aan toe bent meis!
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Jolanda,

  Dit soort vervelende gebeurtenissen heeft tijd nodig. Ik sluit me volledig aan bij diegenen, die je al een beetje probeerde op te beuren. Maak je niet druk over kaarten en je blog Dit is nu belangrijker. Nogmaals heel veel sterkte.

  Groetjes,Sylvia.


  BeantwoordenVerwijderen
 16. Neem de tijd Jolanda.Denk ook aan jezelf de rest komt wel weer.
  Leafs en een knuffel.Tietje.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Jolanda, je wereld staat op z'n kop en dat is logisch na zo'n ingrijpende gebeurtenis. Neem je tijd om te rouwen en probeer het een plek te geven. Ik heb het ook meegemaakt met m'n vader...hij werd maar 54 jaar. Pas op jezelf meis en dat bloggen komt wel weer.
  Liefs Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik kan niets anders zeggen dan heeeeel veel sterkte in deze moeilijke tijd!
  Lieve groetjes, Wilma x

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik leef met je mee Jolanda, nog veel sterkte.
  Groetjes,
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jolanda, heel veel sterkte en neem de tijd om weer het leven op te pakken. Ik weet dat het niet gemakkelijk is.
  Groetjes,
  Karin.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jolanda heel veel sterkte en het komt allemaal wel terug maar heeft tijd nodig.
  en volgers daar heb je alleen wat aan als ze ook terug komen.
  Gr Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Halve dag later, maar mijn reactie probleem is een soort van opgelost. Wat ik dus al de hele dag wil zeggen is dit:

  Wie zegt dat je sterk moet zijn voor de buitenwereld? het enige wat belangrijk is is dat je er bent voor je kindjes en voor je moeder. De rest komt wel. Gun jezelf de tijd om dit te verwerken, die buitenwereld wacht wel. Je geest geeft vanzelf weer aan wanneer het weer klaar is voor leuke dingen zoals je hobby. Als je jezelf geen tijd gunt om dit te verwerken komt het later weer twee keer zo hard terug, dus verwerk het nu. Niemand die het je kwalijk neemt.

  Heel veel sterkte en kracht gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Neem de tijd om dit te verwerken, opkroppen heeft geen zin.
  Sterkte,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel veel sterkte hoor.
  liefs Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat leef ik met je mee Jolanda, in augustus van dit jaar wordt het hier alweer 10 jaar dat ik mijn vader moet missen. Ze zeggen soms wel de tijd heelt alle wonden maar dit zijn natuurlijk ook maar woorden, er zullen altijd momenten zijn waarbij je ze zo ontzettend mist, je leert ermee leven.
  Vooral als alles nog vers is lijkt het zo onwerkelijk voor jullie is de wereld niet meer compleet maar alles draait door!
  En toch Jolanda ga ook jij hier weer sterker uitkomen geloof me, maar het heeft tijd nodig engun jezelf die tijd ook.

  Sterkte,
  Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het is goed dat je even hier komt om even je hart te luchten,,,,heel begrijpelijk hoor Jolanda dat het nog niet gaat zoals voorheen. Je wordt zo dikwijls op een dag geconfonteerd met de wetenschap dat je vader er niet meer is....En je hoeft je helemaal niet groot te houden voor de buitenwerled... even lekker uithuilen kan veel verlichting geven....Heel begrijpelijk dat je er voor je moeder opimaal wil zijn....
  Ik wens je veel kracht om alles te dragen... en bedankt voor dit berichtje....

  liefs Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Jolanda,fijn om even wat van je te horen.En ja het is niet makkelijk en het verlies is altijd groot.Pak je tijd om alles te verwerken hoe lang het ook duurt.Wens jullie allemaal veel sterkte.groetjes Margo.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Veel sterkte voor jullie! Het is een enorm verlies. Neem de tijd om het te verwerken en de rest komt vanzelf wel weer als je eraan toe bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Lucht je hart hier maar hoor. Wij luisteren wel. Je hebt heel veel te verwerken, jullie allemaal trouwens. Maar je moet je niet alleen groot houden voor je moeder en je gezin. Ze mogen best zien dat ook jij rouwt. En eens lekker uithuilen lucht ook wel op.
  Heel veel sterkte met alles!
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Lieve Jolanda, neem je tijd. Er komt een tijd dat het weer goed gaat. Tot die tijd gaat het zo als het gaat. Krop het niet op hoor. Ik begrijp het wel.
  We zien je vanzelf weer terug.
  Heel veel liefs, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Geen fijne tijd voor jou... kan alleen maar zeggen: neem je tijd en zoek een manier om je papa bij je te laten zijn zonder dat dit jou helemaal overhoop haalt... Sterkte en ik zie je vanzelf wel weer hier.... Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Neem de tijd Jolanda, kaarten maken en bloggen komt wel weer.
  Heel veel sterkte voor jou en je familie

  groetjes Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoi Jolanda
  Allemaal heel begrijpelijk hoor je wereld staat nu helemaal op zijn kop .
  En helaas weet ik ook hoe je je voelt mijn moeder overleed aan dezelfde ziekte als jou vader .
  Dus toen ik het van jou las kwam alles weer naar boven
  Toen mijn vader een paar weken na mijn moeder overleed zei ik ook .Ik hobby nooit meer ...maar ook dat is weer goed gekomen .
  Ik wil jou en je moeder en gezin heel veel sterkte wensen en dat bloggen komt echt wel weer een keer goed .
  Liefs Marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Een enorm verlies Jolanda. Neem je tijd om het te verwerken, de wereld staat nu even op zijn kop maar dat komt terzijnertijd wel weer goed.
  Heel veel sterkte voor jou en je familie.
  Groetjes,
  Misseke

  BeantwoordenVerwijderen
 35. lieve jolanda het verlies van je vader daar heb je nog wel even tijd voor nodig om dit te verwerken en neem die tijd hoor je steun en toeverlaat is weg en dat voel je heel erg dat je geen zin hebt in verjaardagen etc heelbegrijpelijk je hobby komt ook wel weer wanneer de tijd rijp is maar nu heb je nergens zin in en ook dat is goed hoor hoop dat jij je hart ook kan luchten bij iemand want sterk zijn voor iedereen is mooi maar jij hebt ook een schouder nodig

  heel veel sterkte voor jou en je fam meisje alle liefs en knuffels roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een vreselijk verlies. het is altijd een nare tijd als er iemand overlijd met de kerstdagen, maar las het je eigen vader is dan is het nog erger want iedere kerst wordt je er weer aan herinnert. Ik wens jou en je moeder veel sterkte in deze moeilijke tijden en hoop dat het verlies een plekje gaat krijgen en je weer verder kunt met je leven. Veel sterkte, groetjes Marijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hallo Jolanda
  dit is allemaal heel begrijpelijk wat je meemaakt
  geef het zijn tijd, het moet een plekje vinden in jou leven en probeer stilaan terug te genieten van de kleine dingen in het leven
  wens jou en je familie heel veel sterkte
  lieve groetjes Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hallo Jolanda, een ouder verliezen is altijd heel vervelend, maar als die ouder zoals in jouw geval nog zo met je dagelijke leven verbonden was is het afscheid nog moeilijker,
  Ik wens je veel sterkte de komende tijd.
  Groetenm Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Jolanda, Doe wat voor jouw gevoel het beste voelt. Iemand verliezen in dit geval jouw vader is niet niets. En ieder verwerkt zijn verdiet op zijn/haar manier. Het kaarten maken komt best terug. Al zou het over een half jaar zijn. Heel veel sterkte.
  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hoi Jolanda,
  veel sterkte voor jouw en je familie
  grtjs Lisbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hoi Jolanda,
  ik ben zelf niet zo actief aan het bloggen geweest de laatste tijd.
  Veel sterkte met je enorme verlies !
  Veel sterkte voor jou en je mama en je gezin !
  Liefs
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hoi Jolanda de laatste tijd heb ik niet zo veel geblogd dus ik lees nu pas je verhalen en schrik daar van, heel veel sterkte met dit verschrikkelijke verlies liefs Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hallo Jolanda,

  Na een tijdje afwezig te zijn geweest kom ik dit bericht van je tegen.
  Wat erg van je vader......ik wens je heel heel veel sterkte!

  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Hoi Jolanda, zelf ook een tijdje maar op en af op het net geweest en zie nu ook pas dit blogberichtje, heel veel sterkt meis en ja weet wel hoe het voelt meis maar toch moet je da kracht vinden om naar buiten te gaan en je niet op te sluiten liefje, anders wordt het echt een gewenning om gewoonweg tussen de muren te blijven zitten met je verdriet, heb dit natuurlijk zelf ook gedaan en geloof me vrij, probeer toch echt naar buiten te gaan, met en of zonder jou verdriet te tonen, en als het kan spreek erover, niet zo streng zijn voor jezelf
  Heel veel sterkte meis en tot ziens
  grtjs , Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hallo Jolanda,
  Allereerst gecondoleerd, heb het niet eerder gezien. Sorry hier was ook van alles aan de hand maar gelukkig niet zo ernstig als met jou en je gezin. Heel veel sterkte meis. Hoop dat je kracht vind en dat je ook wat voor jezelf kunt doen. Nogmaals heel veel sterkte. Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Hallo Jolanda,
  Wat een verdrietig bericht. Ik lees het nu pas. Ik leef met jouw, je moeder en je gezin mee. Iedereen verwerkt het verlies van een dierbare op z'n eigen manier. Je moet er ook rustig de tijd voor nemen. Veel sterkte en kracht toegewenst.
  Een warme groet,Wies

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Hoi Jolanda. IK ben even niet zolveel als anders op het blog. Dus dit had ik gemist! Wat een verdrietig bericht!. ja als je een dierbare verliest is dat een groot gemis.....IK wil jouw,je gezin en moeder veel sterkte wensen. hopelijk krijg je weer zin in en rust voor de hobby..... Want wat je schreef ontspanning.... Hierbij wil ik je alle goeds wensen. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Hoi Jolanda,
  ik lees net het droevig nieuws op je blog
  ik wens jou en je familie heel veel sterkte en kracht
  en ik hoop dat je terug de moed mag vinden in de toekomst om de draad opnieuw op te nemen maar neem gerust de tijd voor je zelf
  veel liefs van martine

  BeantwoordenVerwijderen

Heel erg lief dat je de moeite hebt genomen om langs te komen en een berichtje hebt achter gelaten.
Ik lees ze altijd met plezier.
Dank je wel hiervoor.
Lieve groetjes Jolanda