woensdag 20 augustus 2014

vogel + mededeling

Hier nog een kaartje uit mijn voorraad. (heb hierna nog 4 die ik tussentijd wel ga plaatsen|)
De kinderen gaan weer naar school, maar ben bang dat ik de eerst komende tijd niet meer zo actief zal zijn als dat ik ooit geweest ben en weet ook niet of dit ooit weer zal komen.
Het maken van mijn kaartjes is een heuse ontspanning naast ons drukke gezin.
Nu zullen jullie wel denken dat als de kinderen weer naar school gaan, heb je weer meer tijd en dat is waar, maar ik heb altijd nog 1 kind thuis omdat die vrijstelling van leerplicht heeft.
Mijn oudste zoon van 13 is nml. zwaar gehandicapt en kan eigenlijk niets (niveau van een baby van 3 tot 4 maand). We hebben ervoor gekozen om hem volledig zelf te verzorgen omdat hij in een instelling niet de aandacht en liefde kan krijgen die we hem kunnen bieden. Natuurlijk doe ik dit met alle liefde, maar het nadeel is dat ik bijna geen enkele aanpassing heb zoals een slaapkamer /douche beneden en geen tillift.
Dus de verzorging wordt steeds zwaarder. Hopelijk komt er volgend jaar eindelijk verandering in als de gemeente tenminste een beetje mee werkt.
Zelf ben ik maar een klein vrouwtje en mijn oudste 2 kinderen zijn al groter dan ik.
Hij heeft waarschijnlijk een hersenbloeding gehad vlak voor, tijdens of na de bevalling die tot uitting is gekomen bij de inenting DKTP. Hierdoor heeft hij dus epelipsie gekregen en door constant in een aanval te zitten is hij zo beperkt gebleven. We hebben een aantal jaren het geluk gehad om het redelijk onder controle te krijgen met de medicijnen, maar helaas gaat dit de laatste tijd niet meer zo geweldig, vooral omdat de vorm die hij heeft veelal overslaat naar een andere vorm, die bijna niet onder controle te krijgen is.
Daarnaast bouwt zijn lichaam geen antistoffen op, dus is hij erg vatbaar. Nu blijkt dat hij vreselijk allergisch is voor huismijt en hooikoorts heeft. We proberen met nieuwe medicijnen dit een beetje onder de knie te krijgen, want anders moet ik mijn hondjes weg doen, die ik echt niet wil missen. Daarnaast maakt zijn lichaam niet alle vitamines enz. aan.
Vandaar dat ik een pauze in de zomer heb ingelast om te proberen met medicijnen alles een beetje op orde te krijgen en er even helemaal voor mijn gezin te zijn.
De medicijnen hebben natuurlijk de tijd nodig om te gaan werken en moet dus nu heel erg op tijden staan en vandaar dat alles veel meer tijd kost. Hoop dat het een beetje zal gaan aanslaan en anders maar gewoon toevoegen als onderhoudsdosis 1x per dag.
Alle medicijnen moeten door het eten heen gemalen worden. Ook eet hij niet zoals wij.
Voor hem moet ik alles fijn maken tot babyvoeding die ik hem dan moet voeren evenals drinken uit een tuitbeker. En natuurlijk op z´n tijd verschonen.
Het is een schat van een kind die gewoon vreselijk beperkt is en alle liefde en aandacht verdiend.
De zorg is zwaar, maar je krijgt van deze kinderen ook heel veel liefde terug en daar doe je het graag voor.
Er zijn weinig medebloggers die dit weten omdat ik er niet mee te koop loop, want ieder huisje heeft z'n kruisje en overal is wel eens wat. Wilde altijd proberen om prive buiten mijn hobby te houden.

Zodra ik vrije tijd heb probeer ik een ieder weer te gaan volgen, maar wel op een andere manier.  Heb nml. ook vele mensen die ik volg, maar die zelf nooit de moeite nemen  om eens terug te komen en dus als ik tijd over heb kan ik een keer langs gaan, maar trouwe volgers gaan voor!
Daarnaast loop ik al een hele tijd met het idee om een eigen challenge blog op te zetten, maar dit is eigenlijk ook een beetje de reden dat ik het nog niet gedaan heb, want dan ben ik afhankelijk van iemand die mij kan vervangen + dat ik niet zo heel erg handig met de computer ben.
Vooral als er tussentijd zoveel challenge blogs stoppen wil ik dit dus nog veel liever, want zoveel nederlandse blogs zijn er eigenlijk niet (kan zelf geen andere taal).
Ik knutsel gewoon in de woonkamer en laat alles gewoon op tafel liggen overdag zodat als ik tijd heb hier rustig mee aan de gang kan gaan en mijn  zoon in de gaten kan houden. Het werk boven doe ik als er iemand beneden in de kamer bij hem is. Dus vandaar dat ik tussentijd overdag kan knutselen. Daarnaast als ik 's avonds alles klaar heb kan ik hier ook mee verder, maar ja de kinderen worden groter dus blijven langer op en willen ook aandacht en wil ook niet iedere avond knutselen, want dit vind ik niet eerlijk voor mijn man, dus wordt dit steeds minder en misschien dat ik met de tijd mee een baantje voor de avond moet gaan zoeken zodat ik overdag voor mijn gezin zorg en 's avonds mijn man, want de tijd is erg onzeker en alles moet wel betaald worden. En dan hebben we nog eens een hobby waar altijd weer veel nieuwe dingen bij uitkomen en natuurlijk wil je wel eens wat nieuws om mee te kunnen werken.
Heb nog een mooi aantal afdrukjes gekleurd liggen en heb ook nog een aantal afdrukjes + papier al klaar liggen, dus moet alleen nog een kaart van gemaakt worden.
We proberen dus lekker verder te gaan met mijn hobby/ontspanning want dit wil ik echt niet missen evenals het leuke blogcontact met mijn trouwe volgers. (weet wel dat mijn kleuren nog niet echt geweldig is en dat velen mooiere kaartjes maken dan ik, maar doe het gewoon voor mijn plezier).
Alleen ben ik bang dat ik het tempo van kaartjes plaatsen en blogs te bezoeken niet meer kan doen zoals ik gedaan heb. Ga het wel weer proberen.
Nu naar mijn kaartje.
Het afdrukje is gekleurd met derwent.
Het papier is van avec.
Als versiering bedel, lint en bloemetjes.

Met dit kaartje doe ik graag mee aan:
decreatievezebra.blogspot.nl  challenge 12 alles mag

66 opmerkingen:

 1. Je hebt een prachtige kaart gemaakt Jolanda! De zorg voor je kinderen gaat boven alles en ik kan mij voorstellen dat het heel zwaar is. Denk vooral aan jezelf! Bloggen komt dan later wel. Groetjes, Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje Jolanda,jullie hebben het ook niet makkelijk met jullie zoon.
  Toch fijn dat je het uiteindelijk wil delen met ons,het kan soms best opluchten om er over te praten (schrijven).
  Gewoon rustig aan doen en je kaartjes maken zonder dat je moet omdat de challenge afloopt,doe ik nu ook en dat werkt best ontspannend,het is best leuk om eens andere kaart vormen te maken.
  Ik kijk wel bij de challenges en schrijf het ook op,maar bewust een kaart ervoor maken doe ik niet meer.
  Over reageren op andere blogs,dat doe ik al een hele tijd,als er door bepaalde personen nooit op mijn kaartjes gereageert word dan kijk ik wel maar geef geen reactie.
  Fijn dat het met jullie meiden goed gaat.
  Mooie kaart heb je gemaakt.
  Lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jolanda,
  Het is een zware keuze die je hebt gemaakt, die helaas nodig is in ons land. Meer en meer mensen moeten de zorg van familieleden en kinderen op zich nemen. Ik heb bewondering voor je en wens je heel veel sterkte.
  Dat je daarnaast nog tijd vrij kan maken voor je hobby, maar het is wel leuk dat je op die manier even kan ontspannen.
  Ook dit is weer een leuk kaartje, zoals we van je altijd gewoon zijn.
  Veel sterkte en groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo jolanda, zo te lezen ligt er genoeg op jouw bordje. En het gezin gaat altijd voor. Je moet bloggen en reacties achterlaten zeker niet als verplichting zien, maar er vooral plezier aan beleven. Ik vind je kaartjes mooi en geniet er steeds van.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi jolanda

  Heel begrijpelijk volg je gevoel.
  Ik zelf heb 2 kinderen en dat is soms al heel druk waardoor ik niet elke dag op het blog zit.
  Ik wens je heel veel sterkte.
  en je kaart is weer prachtige toppie.

  liefs jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jolanda, zie je hobby als een ontspanning en weet dat je niets moet wat bloggen betreft meis.....haal je plezier uit wat je doet want die afleiding kun je heel goed gebruiken naast alle zorgen die elke dag weer aanwezig zijn bij jullie thuis. Respect voor wat je doet.....een zware maar mooie taak voor een moeder.
  Wij genieten van je kaarten en al zijn er misschien anderen die mooiere dingen maken, daar draait het niet om....het is jouw hobby en hobby's zijn er voor je plezier.....geniet ervan wanneer het kan.
  Liefs van Plony.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jolanda,
  ik zou gewoon lekker kaartjes blijven maken. En ik vind die van jou altijd mooi hoor. Tuurlijk zijn er altijd anderen die ze misschien mooier maken, vind je zelf, maar het gaat erom dat jij ze mooi vind en dat je er ontspanning in vind. En lukt het een keer niet omdat de zorg van je gezin boven alles komt, dan lukt het eens niet. Een challengeblog geeft heel veel druk, ik zou er nog niet aan beginnen. Het is heel leuk om te doen maar het kost enorm veel tijd. Daar heb ik me ook lichtelijk op verkeken. Ik hoop voor jullie dat de gemeente nu eens een keer mee wil werken en dat je het wat makkelijker krijgt in huis d.m.v. bijvoorbeeld een trap/tillift. Ik heb bewondering voor je hoe je het doet. Ik heb ook 2 kinderen met beperkingen en vindt het af en toe loodzwaar. Maar net als jij zoek ik mijn ontspanning in het kaarten maken. Ik zie je vanzelf weer voorbij komen. Alles op zijn tijd.
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Jolanda, je hebt weer een mooi kaartje gemaakt en dat moet je vooral blijven doen. Een eigen challenge blog is in jouw situatie niet te doen en geeft nog meer stress. Volg je hart en geniet van je hobby.
  groetjes, Marfien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje Jolanda wat een verhaal het is logisch dat de kinderen voor gaan Ik wens jou heel veel sterkte en jou kaart is zoals altijd heel mooi
  Leaffs Tietje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Jolanda...
  ik heb altijd met verbazing gezien hoeveel blogs jij bijlangs hopt en een reactie achterlaat.... bewonderingswaardig. Ik wil best toegeven dat ik dat niet doe (en kan.... omdat de tijd daarvoor ontbreekt...zoals je zegt elk huisje heeft zijn kruisje).
  Ook vind ik het bewonderingswaardig hoe jij alles klaart. Als ik dit zo allemaal lees, verbaast het me dat jullie geen zorg hebben en aanpassingen in huis en hoop van ganse harte dat de gemeente haar volledige medewerking verleent; dit is zo op termijn voor jou niet vol te houden meid (ben in dat opzicht ervaringsdeskundige).
  Net als Monique zou ik je het starten van een challengeblog willen afraden. Wij bij CCC stoppen per 1 september, omdat het o.a. mij echt tegengevallen is hoeveel tijd in het beheren van een challengeblog gaat zitten en er amper tijd overblijft voor kaarten maken (en dat is toch onze grootste hobby).
  Probeer te genieten van het kaarten maken en zo energie te houden om jullie 'toko' draaiende te houden; heel veel succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Jolanda,

  Wow, wat een verhaal. ik vind het heel knap van je dat je nog tijd hebt om zo'n mooie kaartjes te maken en ook nog veel blogt. Ikzelf blog nu (pauze op het werk) en s'avonds probeer ik ook een keertje, maar dat lukt niet altijd. Je gezin gaat nl voor en vooral een goede gezondheid. Mocht je toch een challengeblog willen opstarten (dit vraagt natuurlijk ook veel werkt) wil ik je daar zeker bij helpen. Nogmaals, ik kijk altijd graag naar je kaartjes en zal zeker nog wel komen "piepen" ook blog je zelf wat minder.

  grtjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Jolanda,
  zoals je zegt...ieder huisje draagt z'n kruisje! Vaak weet je het niet totdat men er wat over verteld. Ik heb veel respect voor mensen zoals jij/jullie want het is een hele zorg die je met liefde geeft en die gaat boven alles. Maar lieverd blijf je kaartjes maken want het geeft zoveel ontspanning...die heb je nodig om je batterijtje op te laden. Ik heb veel zorg voor m'n moeder waar veel tijd in gaat zitten en kan dan ook niet altijd reageren maar kijk wel altijd. Ik heb mezelf er eens op betrapt toen ik geen reacties kreeg en teleurgesteld was....ik weet nu dat ieder huisje z'n kruisje draagt en je nooit weet waar anderen druk mee zijn.
  Ik kijk weer uit naar jouw volgende kaartje en deze is weer beeldschoon.
  Liefs Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Jolanda,
  Respect hoe jij/ jullie de boel draaiende houden! Wat een zware last lijkt me dat, maar knap hoe je er mee om gaat.Kaarten maken moet zeer zeker een ontspanning blijven. Ik merk zelf ook dat als het moét, er niks uit mijn handen komt.
  En ja, ik ben ook niet iemand die veel reageert, maar wel altijd een kijkje komt nemen, temeer omdat ik wel iets afwist van je achtergrond, en we wel vaker contact hebben gehad. Ik weet dat ik meer moet reageren, maar het slurpt zo veel tijd....
  Je gezin gaat boven alles, maar dat zit bij jou wel goed als ik dat zo lees! Heel veel sterkte de komende tijd.
  Liefs Diana.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Jolanda. Wat een een verhaal. Inderdaad ieder huisje heeft zijn kruisje, een in het openbaar en het ander wordt je niet gewaar...... Nu dus wel. Ik begrijp dat kaarten maken en bloggen een hobby is maar veel tijd en energie kost en die heb je nu zeker ergens anders voor nodig. En ik zag altijd veel reacties van je kort en krachtig maar wel een reactie. IK weet hoeveel tijd het kost en dan wil je ook nog graag maken. Je zoon verzorgen kost ook veel tijd maar je krijgt er ook iets voor terug en sommige dingen kun je maar eenmaal doen . Je moet geen spijt krijgen. Fijn dat je hem zelf kunt verzorgen. Hopelijk kan de gemeente jullie wat bijstaan. IK wens je veel sterkte. We zullen van nog weleens een kaartje van je zien. Deze hierboven is oom weer erg leuk. Het ga je goed Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo,

  Ik kan alleen maar zeggen dat ik enorme bewondering heb voor mensen zoals jullie die zelf de zorg op zich nemen ik vind dit ontzettend knap. Natuurlijk wil je alles voor je kind doen maar het is wel enorm zwaar en je zet jezelf op een 2e plaats. Wat vervelend dat dan ook nog eens een gemeente niet mee wil werken.
  Ondanks dat ik wel op de hoogte was van dit alles haakt zo'n verhaal er toch altijd wel in je staat er bewust eens even bij stil! Ik hoop dat je zo nu en dan toch ook de tijd kunt vinden voor ontspanning want dat heb je toch ook nodig. en anders zal ik je kort maar krachtige reacties wel missen. En ik hoop dat jullie snel voorzieningen zullen krijgen die bij jullie in huis hard nodig zijn.

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet ik helemaal te reageren op je kaartje, die is weer heel leuk Jolanda.

   Groetjes

   Verwijderen
 16. meid wat een verhaal dan heb je het wel zwaar zo en natuurlijk doe je dit met liefde voor je zoon en je gezin en de uurtjes die je dan hebt nog aan je hobby kan besteden we blijven je gewoon volgen hoor en ieder maak op zijn manier zijn kaarten en die van jou zijn ook mooi het kleuren ja daar moet je meer tijd voor nemen om het het heel goed te kunnen maar de meesten hebben dit niet maar is toch prima zo en plezier is het belangrijkste


  hulp zal je wel niet kunne krijgen in huis voor je zoon of huishouding dus petje af voor je en je krijgt ook wat liefde er voor terug

  lieve gr roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat een prachtig kaartje weer. Heel veel sterkte en natuurlijk gaat je gezin voor. Ik neem mijn petje af voor jullie hoor, want het is zeker niet makkelijk om alles zelf te moeten doen. Lieve groetjes, Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Jolanda,
  Ik heb heel veel respect hoe je alles voor je zoon en gezin doet! Hoop dat je wel meer hulp en aanpassing in je huis krijgt!
  Lieve groetjes Suzan

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Jolanda, wat goed dat je dit allemaal zo knap weet te combineren. Dit alles zal zeker een zware wissel trekken op jullie gezinsleven en ik duim dat er wat oplossingen mogen komen om het thuis allemaal wat gemakkelijker te maken. Je kaart is weer mooi gemaakt en als je het ontspannend vind om te knutselen zeg ik zéker blijven doen...Een uitlaatklep heb je ook nodig. Sterkte met alles,
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Jolanda.Ook van mij heel veel sterkte toegewenst met het draaiende houden van je gezin.
  Ik hoop dat je elke dag een paar uurtjes hulp krijgt voor de verzorging van je zoon ,dat zou al zoveel schelen.
  Ik heb zelf gewerkt in de zorg en weet dus wel wat er komt kijken.
  Maar bovenal blijf je ontspanning zoeken om de batterij weer op te laden.
  Veel sterkte,Gr Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat is dit zwaar voor jullie gezin. Hopelijk vind je nog voldoende tijd om even te komen bloggen. Wens je veel sterkte toe.
  Je kaart is mooi Jolanda! Ieder heeft een eigen stijl dat maakt het bloggen zo leuk. Wens je sterkte toe en hoop dat je toch nog tijd over houdt voor ontspanning. Groetjes Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Jolanda,
  ik wist er natuurlijk van omdat je me lang geleden alles gemaild hebt. Je keus om anders te gaan bloggen en misschien wat minder te freubelen snap ik. Nu maak je best veel en plaats je ook vaak wat. Dat op zich is al heel knap, naast al de zorg om je gezin. Ik snap heel goed dat je niet bij iedereen terug gaat kijken als ze zelf bijna nooit een reactie achterlaten. Gelukkig heb je wel veel trouwe volgers die wel een reactie achterlaten. Geniet van je hobby, en van de mooie momenten met je gezin. Een balans blijven vinden, dat wens ik jou. Want ontspanning heb je nodig!
  Lieve groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pfff....vergeet ik nog te zeggen dat je kaart heel mooi is. Een echte Jolanda kaart! Want jij hebt ook je eigen stijl!

   Verwijderen
 23. Hi Jolanda wat een verhaal dan vind ik het nog knap dat je dit al die tijd hebt volgehouden.
  Je kaart is mooi en het gaat erom dat jij het leuk vind en ieder heeft zijn eigen talenten.
  ook ben ik met je eens dat er mensen zijn die nooit terug komen, daar ben ik ook mee gestopt.
  Ik wens je veel sterkte en zie je andere kaartjes wel weer verschijnen.
  Gr Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hi Jolande. Je verdient een pluim met een griffel!!!! En dan maak jij je druk om wat anderen denken, dat je niet altijd reageert. Ik kan maar een ding zeggen : Je bent een van mijn trouwste volgers, al vanaf ik blog. Nu ik je verhaal heb gelezen, stijgt mijn bewondering naar de sterren !!! Wat jij doet, is zo zwaar, dat besef ik eens te meer, omdat ik gezonde kinderen en kleinkinderen heb. Ik wens je toe, dat ze bij de gemeente en de zorginstellingen eens gaan beseffen, wat het voor je gezin en moederschap betekent. Maar dat gaat voor !! Je kaartjes zijn altijd mooi. Clean en simpel is ook mooi. Net als alle handwerk.
  En - ik weet niet hoe - maar probeer de niet reageerders te schrappen, dan blijft er een trouw lijstje over. Kan je je sores ook nog eens kwijt. Heel, heel veel sterkte meisje. gr leny w

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Jolanda,
  wens jou en je man heel veel kracht en sterkte toe, wat een zware, maar mooie taak hebben jullie op je genomen, hoop dat de gemeente snel over de brug gaat komen met de nodige aanpassingen, gewoon door blijven gaan met bellen etc.
  Ik zou zeker geen challenge blog opstarten, dat kost erg veel tijd en aan gezellig kaarten maken, kom je dan niet meer toe..
  Je kaartje is weer erg leuk, zoals altijd, liefs Ans xx

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jolanda, mijn petje af voor jou hoor, dat je dit allemaal kan.
  Heel veel kracht en sterkte voor jullie allemaal.
  Die blogbezoekjes zijn helemaal niet zo belangrijk, als jij je af en toe maar eens kan ontspannen door kaartjes te maken en wie het minder druk heeft komt vast wel bij je langs. Dit kaartje heb je toch weer knap gemaakt.
  Lieve groetjes,
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hi Jolanda,

  Je weet al lang dat ik ongelooflijk veel bewondering heb voor wat en hoe je het allemaal doet. Je kaarten zijn stuk voor stuk met liefde gemaakt en dat is altijd te zien en wat een ander maakt...ieder op zijn manier en dat amakt het juist zo leuk. Als de tijd het toelaat moet je dus lekker blijven freubelen want anders heb je vrijwel geen enkel moment voor jezelf en dat heb je maar wat hard nodig om het thuis allemaal op rolletjes te laten lopen. Een eigen challengeblog dat zou ik maar helemaal uit mijn hoofd zetten: ik heb je destijds al gemaild "bezint eer ge begint" en er gaan er niet voor niets zo veel de lucht uit (net als blogs van medeblogsters trouwens!!). Boven alles staat dat we plezier aan onze hobby moeten beleven, bde een maakt veel de ander niet en elke dag bloggen is gewoon niet te doen dus volg je gevoel en dan is het helemaal prima Jolanda. ook ik hoop dat d egemeeente inziet wat jullie voor kanjers zijn en dat er snel iets gedaan wordt om jullie zware taak te verlichten. Heel veel sterkte en dank voor je altijd trouwe reacties.......als er straks weer iets van je verschijnt weten we allemaal dat je er echt even voor bent gaan zitten en hebt genoten en dat is het enige dat telt!!

  Liefs, xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ohh Jolanda wat een verhaal ben helemaal onder de indruk en heb heel veel bewondering voor jouw en je man en dat reageren dat is helemaal niet belangrijk,het gaat er om dat de tijd die je hebt kunt besteden aan het hobbyen.Heel veel sterkte de komende tijd en hoop dat bij de gemeente de ogen open gaan.Lieve groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi Jolanda
  Heel dapper dat je je verhaal met ons wil delen. Ik bewonder je heel erg, fantastisch doe je het...De keuze om zelf met tomeloze liefde voor je kind te zorgen is prachtig, en hopelijk gaan de officiëlle instanties je daarbij helpen en steunen....Om zo je gezin draaiende te houden vergt heel veel energie....en dan ook altijd bij iedereen een reactie achterlaten is TOP!!! Ik hoop wel dat je af en toe een beetje tijd blijft houden om een kaartje te maken, dat zal jou heel veel voldoening geven...Dit kaartje is in ieder geval weer een toppertje.... Jolanda ik wens jou heel veel sterkte ....
  liefs Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een verhaal Jolanda. Prachtig dat jullie de verzorging van je zoon zelf doen. Natuurlijk krijg je hier heel veel liefde voor terug. Heel veel sterkte de komende tijd.
  Je kaartje ziet er geweldig uit.

  Groetjes,
  Nans

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Jeetje, Jolanda, wat een verhaal. Wens je in elk geval heel veel kracht en sterkte toe. Hopelijk blijft het je nog heel lang lukken om wat ontspanning te vinden in het maken van kaartjes. Want naast alles wat al op je bordje ligt, heeft een mans toch ook wat ontspanning nodig.
  Ik geniet in elk geval elke keer weer van je mooie kaartjes en waardeer het altijd weer als ik een reactie van je lees op mijn blog.
  Ook dit kaartje is weer erg mooi geworden.
  Nog een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoi Jolanda, eigenlijk lees ik nooit de lange verhalen, maar ik ben er wel van onder de indruk. Knap dat jullie alle zorg op jullie nemen, en wat een heerlijk gevoel dat je ook hier weer liefde voor terug krijgt.
  Sterkte toegewenst.
  leuke kaart heb je weer gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hallo Jolanda,
  Wat een verhaal en petje af hoor! Dat is een heel zware opgave en ik kan me voorstellen dat je niet veel tijd kan besteden aan je blog en hobby. Ik wens je heel veel sterkte en hopelijk kom je nog een keertje langs? Groetjes Marijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hoi Jolanda,
  dat is een heel verhaal. Ik heb veel bewondering en respect voor je. Ik hoop voor jou dat je toch nog tijd over houd voor ontspannen kaartjes maken.
  Veel succes met alles.
  Groetjes Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Jeetje Jolanda, wat een verhaal schrijf je nu. Ik schrik er van. Blijf jij maar gewoon lekker op je eigen tempo knutselen en bloggen. Mensen met het hart op de goede plek zullen heus wel snappen dat je niet zo veel tijd hebt als dat je zou willen met de verzorging van je zieke kind en je gezin er nog bij. Zorg je wel voor genoeg ontspanning!!!! Ik wens je heel veel kracht om dit vol te blijven houden.
  liefs Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Jeetje Jolanda, wat knap van jou dat je alles zo van je af kan schrijven. Stiekem wist ik dit wel al van je, want je hebt het me vorig jaar in vertrouwen vertelt toen ik de zorgen voor mijn zoontje ook op mijn blog openbaar heb gemaakt. Ik heb er alle bewondering voor je hoe je het allemaal doet, des te meer omdat ik ook weet hoe het is, het is en blijft gewoon altijd zwaar. Maar meis, een hobby is zo belangrijk om je nieuwe energie vandaan te halen en de kracht om door te gaan, dus hoop voor je dat je er nog wel tussendoor tijd voor zal hebben. Je kaartje is weer heel erg mooi gemaakt ! Voor jou, je man, en je gezin wens ik je veel sterkte met alles !!!
  Liefsss van Erica
  {Heidebloempjuh}

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Dag Jolanda, een heel verhaal om te lezen. Er spreek heel veel liefde voor jullie zoon uit! Wens jouw, je man en de andere heel veel kracht toe om zo door te blijven gaan. Hoop dat je ook de tijd kan vinden om te ontspannen en mooie kaartjes kan maken zoals dit kaartje!!!

  Heel veel liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hoi hoi, allereerst wil ik even zeggen dat je altijd erg leuke kaartjes maakt. Ook ik ben niet altijd zo actief met bloggen geweest als ik zou willen, wegens verschillende omstandigheden, maar ik denk dat het belangrijkste is dat iemand plezier heeft in het kaarten maken/scrappen. Het is een hobby en moet geen verplichting worden anders is het met de ontspanning zo gedaan. En ontspanning is wat voor jou belangrijk is, wat een taak heb je op je genomen om zelf voor je zoon te zorgen. Fantastisch dat je dit kunt en wilt doen ondanks dat het zwaar is. Ik wens jou en je gezin heel veel sterkte en wens jullie alle steun toe die je nodig hebt om dit te blijven doen :-)

  Lieve groetjes van Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Zooo, Jolanda, dat is een heftig verhaal. Diep respect dat je dat op je blog kunt delen. Ijzersterk dat jullie de zorg voor jullie zoon zelf willen gaan doen. Het lijkt me heel zwaar, maar zoals je zegt je krijgt er veel voor terug. Wat ik heel erg hoop is dat de gemeente jullie geeft wat er nodig is en dat jij toch nog zo nu en dan een gaatje vindt in de dag om een kaartje te maken. Die ontspanning is belangrijk voor je.

  Je kaart is erg mooi. Fleurige achtergrondjes en een lief plaatje!
  Lieve groet, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Dit is inderdaad heel zwaar maar ja een moeder doet dit , doe waar je zin in hebt en tijd voor hebt en geniet van de mooie momenten ik wens je heel veel kracht en sterkte veel liefs Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 42. wat een verhaal ik vind het heel knap van je want dat is toch wel heel zwaar voor je blijf maar lekker van je hobby genieten op jou tijd want dat geeft toch je ontspanning en we snappen best dat je niet altijd reageerd dat hoeft echt niet hartelijke groetjes maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat een mooie kaart is dit, met een heel verhaal, ik wens je heel veel sterkte toe met je zoon, en er zijn voor je gezin dat is het belangrijkste. Jij maakt de kaarten op jouw manier, en het aller belangrijkste is dat je er zelf voldoening van hebt en dat het je afleiding en ontspanning geeft in je drukke dagelijkse leven. Probeer daar je kracht uit te halen. Een eigen challengeblog is heel leuk, maar onderschat het niet, het kost meer tijd dan je denkt. Lieve groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Hoi Jolanda,

  Wat fijn dat jullie ervoor gekozen hebben om jullie zoon thuis de zorg te geven die hij nodig heeft en ik hoop dan ook voor jullie dat nu de gemeente de zorgtaak gaat overnemen het voor jullie een grote verbetering gaat brengen en jullie de aanpassingen in huis gaan krijgen.
  En onder tussen lekker door gaan met kaarten maken want dit is ook weer een leuk kaartje.

  ps nog bedankt voor je mooie verjaardagskaart.
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ontzettende leuke kaart weer Jolanda, mooie kleurtjes, lief afdrukje en weer een mooi geheel.
  Wat knap dat jullie ervoor gekozen hebben om jullie zoon thuis te verzorgen. Wel een hele zware beslissing want je leven is nu heel beperkt maar uiteraard wel dankbaar dat je dit kunt doen. Zo zie je maar dat ieder huisje zijn kruisje heeft, ik wens je heel veel succes lieve Jolanda, veel sterkte ook uiteraard want dit is echt zwaar voor jullie. Een challengeblog is leuk maar ik denk net als sommigen hiervoor mij als zeiden dat het een extra druk zou leggen op je toch al beperkte vrije tijd. Van de andere kant, als dit jou ontspanning geeft gewoon doen! Liefs Hanny♥, http://tierelantijntjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Ik sluit mij aan bij alle voorgaande berichtjes. Ik heb enorm resprect voor wat je doet. Ik blijf langskomen. En plan zoals jij denkt dat het het beste is. Groeten Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Mooie kaart en heftig verhaal!
  Veel sterkte, ik hoop dat je ruimte voor ontspanning blijft vinden, want anders hou je het niet vol.
  Groetjes
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Wat een verhaal Jolanda! Ook ik sluit me aan bij alle voorgaande berichtjes. Ik vind het ontzettend knap dat jullie gekozen hebben om jullie zoon thuis te verzorgen. Veel respect! Wat fijn dat je zoveel liefde terug ontvangt. Daar doe je het ook voor en geeft je ook kracht om door te gaan.
  Kinderen gaan zeker voor, maar ik hoop ook dat je wat ruimte voor ontspanning vindt. Veel sterkte! Je kaart is overigens weer een bjoetie!
  groetjes
  Neline

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Hoi Jolanda,Wat een verhaal heb je geschreven meid meid toch kan gewoon niet begrijpen dat jij altijd zoveel reacties hebt achter gelaten op zoveel blogs.Terwijl dat je toch een heel druk leven hebt.Vind het bijzonder dat je het met ons hebt willen delen.En vind het heel knap dat jullie zelf de zorg voor jullie zoon zelf willen doen.Kan goed begrijpen dat daar veel tijd ingaat zitten en de andere kinderen willen ook hun aandacht.Doe maar rustig aan je gezin gaat voor het bloggen . Geniet met het maken van een kaartje als je er de tijd voor hebt.Hopelijk laat je ze wel nog zien en een reactie krijg je van mij zo wie zo.groetjes Margo.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Hoi Jolanda,
  Heftig hoor, maar wel bewondering voor jullie want het zal zeker zwaar zijn.
  Maar blijf af en toe een kaartje maken en zet ze op je blog, het maakt niet uit als het langer duurt. Deze kaart is ook weer mooi en prachtige kleuren.
  Sterkte met alles, lieve groetjes Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Hoi Jolanda

  Je hebt weer een prachtig kaartje gemaakt.
  Wat een verhaal meid, knap dat jullie je zoon zelf verzorgen daar heb ik veel respect voor en ik kan me voorstellen dat het veel voldoening geeft.
  Fijn dat je hobby een welkome ontspanning voor je is, dat is heel belangrijk.
  Groetjes van Karla

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Hoi Jolanda,

  Ik heb je verhaal zitten lezen en werd er een beetje stil van.
  Wat knap van jullie om jullie zoon zelf helemaal te verzorgen.....al zal het niet altijd gemakkelijk zijn. Heel veel sterkte en dank je wel voor al je berichtjes.
  En toch laat je weer een mooi kaartje zien....knap hoor!

  Liefs Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Jolanda, ik neem mijn petje voor je af, meid wat heb jij het zwaar met de verzorging van je zoon. Ik hoop voor jullie dat de gemeente snel over de brug komt met aanpassingen in het huis. Je moet wel kaartjes blijven maken want je hebt wel ontspanning nodig. Ik wens jullie heel veel sterkte.
  Je kaartje is weer super leuk.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Hoi Jolanda
  Ja ieder huisje heeft zijn kruisje, maar toch chapeau dat je het doet. En kaartjes maken is echt ontspanning, blijven doen hé. En ik sluit mij aan bij Claudia. Misschien kunnen we het samen doen(een blog)
  je kaartjes zijn ook weer toppie
  Veel moed en sterkte
  grtjs Lisbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Jeetje wat een verhaal en ik maar zeuren dat ik weinig tijd heb. Ik snap heel goed dat je al je tijd aan je kind besteed en daardoor minder tijd hebt om te bloggen, want dat kost nou eenmaal heel veel tijd en eerlijk gezegd zoals jij zegt de mensen die vaak een berichtje achter laten krijgen als eerst een berichtje terug. En als er dan tijd over is de rest. Wat natuurlijk erg jammer is. Maar ja het zei zo.
  Je kaart is prachtig trouwens. Heel mooi gemaakt.

  Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 56. wat een mooi kaartje heb je gemaakt
  wens je heel veel sterkte en hoop dat de gemeente mee gaat werken zou al heel veel schelen
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Schitterende kaart, Jolanda. Heel mooi gemaakt.
  Ik heb vol aandacht je verhaal gelezen. Pfff, het valt allemaal niet mee. Hopelijk gaat de gemeente snel mee werken. En ik vind het heel knap wat jij/jullie allemaal doen. En heb er heel veel begrip voor als je even geen tijd heb om kaarten te maken of te bloggen.
  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Hoi Jolanda,

  Ik vind het altijd super dat je bij mijn blog een berichtje achter laat en moet eerlijk bekennen dat ik andersom dat nu veel minder doe dan voor heen. Ik mis het bloggen en het freubelen; zoals je zegt het geeft zoveel ontspanning! Na het lezen van jouw verhaal heb ik mijn vraagtekens echt gezet bij onze gemeentes en overheid. Je verhaal komt mij namelijk heel erg bekend voor. Een moeder van school heeft ook een zoon van ongeveer dezelfde leeftijd die in een soort gelijke situatie is. Het is niet te geloven dat de overheid en gemeente zo ontzettend moeilijk doen voor gezinnen in deze situatie. Ik zal je de link geven van hun website; misschien kan je er wat steun of tips uithalen: http://www.dexfoundation.nl/Home.html.
  Ondanks alle energie en tijdgebrek die het verzorgen van je gezin, is het freubelen een stuk ontspanning die je zeker niet moet laten schieten!! Neem de tijd voor de dingen die je doet en ik vind het heel bijzonder om jouw verhaal te mogen lezen. Tot het volgende blogmoment.

  Liefs, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Petje af voor je Jolanda, een hele opgave om voor je zoon te zorgen. Ieder huisje heeft inderdaad zijn kruisje en ik wens je /jullie heel veel sterkte.
  Je kaartje is prachtig en supermooi gedaan. Vooral genieten van je hobby dat is het belangrijkst.
  Groetjes,
  Misseke

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Ik neem mijn pet af en maak een diepe buiging voor jullie Jolanda. Jullie zijn kanjers dat je je eigen zoon verzorgt. En dat dat een aanslag op het gezin is en op je vrije tijd begrijpen we helemaal. Maar die spaarzame momenten moet je koesteren en proberen van je hobby te genieten.

  En je kaart is weer mooi.

  groetjes,Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Lieve Jolanda, wat dapper dat je je verhaal hebt verteld. Ik heb diep respect voor je wat je allemaal voor je zoon (en je gezin) doet. Ik kan het me nauwelijks voorstellen hoe zwaar het voor je moet zijn. Het klopt dat ieder huisje z'n kruisje heeft maar vaak weet je het niet. Ik vind het knap dat je tijd blijft maken voor je hobby, ook al wordt dat steeds minder. Het is wel goed om je eigen ontspanning en afleiding te blijven houden. En ik hoop dat de gemeente gauw gaat meewerken!
  Je hebt ook weer een prachtige kaart gemaakt meis!
  Lieve groetjes en veel sterkte, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je je toch zo nu en dan kan ontspannen met en tijd vinden voor je hobby.
  Dit kaartje is ook weer erg mooi.
  Lieve groetjes Aya

  BeantwoordenVerwijderen

Heel erg lief dat je de moeite hebt genomen om langs te komen en een berichtje hebt achter gelaten.
Ik lees ze altijd met plezier.
Dank je wel hiervoor.
Lieve groetjes Jolanda